9.8.12

DeSoto Central High School










































Neljä koulupäivää takana ja viel ois yks edes tält viikolt. Koulu on alkanu hyvi ja oon tutustunu jo toosi monee uutee ihmisee. Eka päivä oli tooosi sekava kosk en tienny mitä tehä ja kaikki säännöt on nii outoi, mut iha hyvin se sit loppuje lopuks meni. Ihan ekaks mentii homeroomii ja olin iha paniikis ku aattelin et mul ja Beatricel ois sama homeroomi, mut ei sit ollukkaa. Onneks jenkit on nii sosiaalisii ja varsinki tääl eteläs ollaa nii ystävällisii uusille ihmisille, et homeroomissa heti tuli kaks tyttöö juttelee ja neuvoo mua kaikes. Oon siis junior luokalla, kosk vaihtareit ei voi sijottaa senior luokalle state testingin takii.

Ekas jaksos mul on Mississippi studies (mikä on Mississippin historiaa), Physical science (kemian ja fysiikan alkeet), Economics ja Safety education. Mississippi studies ja Safety education on freshmanien kaa, mut Physical science ja Economics onneks seniorien kaa.

Mennään siis aina Beatricen ja Mattin kanssa samalla koulubussilla kouluun ja kotiin. Matt tosin menee middle schooliin ja me mennään sit high schooliin. Bussi tulee ain hakee meijät ihan meijän talon eestä ja jättää ihan koulun ovien eteen. Tosi kätevää ja ihan hyvä ratkasu kouluun mentäessä, mut koulusta tullessa ihan hirvee. Bussi täynnä n. 10-15 vuotiaita lapsia jotka kiljuu ja riehuu ja pomppii ympäriinsä. Bussi viel kiertää eka toisen naapuruston kautta, ennen meijän naapurustoo, joten matka kestää n. semmosen mukavan puoli tuntia. Ollaan ain kotona vast joskus 4 jälkee. Onneks tähä tulee muutos, ku meijän hostisä alkaa ain hakee meit koulusta huomisest lähtien.

Tääl on tosi tyhmät ja toooosi tiukat säännöt koulussa.
mm.     - Ei saa käyttää kännykkää missää vaiheessa, jos joku maikka näkee vilauksenki kännykäst, se otetaa takavarikkoo viideks päiväks ja sen saa takas vast ku on maksanu 30 dollarii. Toi päivien määrä ja maksun suuruus kasvaa joka kerta. Seuraaval kerral se on jo 10 päivää ja 60 dollarii.
           - Käytävillä saa olla VAAN sillo ku vaihtaa luokkaa. Esim. lounaan aikana on pakko olla ruokalas, ei saa jäädä käytäville hengailee.
           - Jos on tarve vessaan keske tunnin, on pakko ottaa semmonen kalenteri mukaa, et pääsee lähtee.
           - Ku koulu loppuu, tulee eriksee kuulutukset et millo autol kulkevat ja kävelijät saa lähtee. Noin 15 minuuttii niitte jälkee saa vast koulubussilla kulkijat lähtee.
           - Tuntien välil on vaa 6 minuuttii aikaa vaihtaa luokkaa. Jos sul on edelline tunti toises pääs kouluu ja seuraava toises pääs, ni saa kyl pitää aika kiirettä et ehtii luokkaa ajoissa.
           - Joka päivä on samanlaine koulupäivä. Kouluu on aina 8.25 - 3.30, ellei sitte oo senior ja ei oo tarvinu ottaa nii montaa kurssii.
           - Tunnit kestää 94 min, joten istumalihakset on toosi koetuksel.
           - DRESSCODE, varmaa sääntö mitä vihaan enite. Housujen ja hameiden pitää yltää vähintää polvee asti, toppeja ei saa käyttää ilma jotai neuletta tai vastaavaa, housuissa ei saa olla minkään laisia reikiä ja jos on ni ne pitää esim. teipata umpee. Toi on nii naurettavaa, ku tääl on iha sika kuuma ain, ni on pakko siltiki käyttää farkkuja ja muit pitkii housui.
          - Kurssivalintoi pystyy muuttaa vaa kahen ekan koulupäivän aikana. Ja vaan yks muutos on maholline. (Onneks tää sääntö ei päde vaihtareihi)

Meil on ollu Beatricen kans kauhee sota täs parin päivän aikaa meijän kanslian kans. Oltii sanottu kurssivalintoi tehdessä, et haluttais harrastaa cheerleadingia. Cheerleading on tääl siis yks kurssi. Noh, ei saatu cheerleadingia meijän lukkariin ja käytii puhumassa kanslistin kanssa et eiks meit mitekää vois laittaa cheerleadingii. Kanslisti sano vaa et se on mahotonta, kosk joukkueel on jo ollu viime lukuvuoden aikana tryoutit eikä joukkueessa oo enää tilaa meille. Viime vuonna ne oli kuulemma pystyny tehä poikkeuksen vaihtarien kohalla, mut eipä tietenkää sit enää... Noh, puhuttii sitte viel samaan päivään meijän aluevalvojan kans, et koittais saada meijät siihe cheerleadingii, mut ei sekää voinu tehä asialle mitää. Mentii sitte kahestaa puhuu seuraavaan päivään cheerleading valkun kaa, ja tää sano et vois ollakki mahollista et voitais karsii joukkueesee. Mennää nyt ens viikol taas puhuu sen valkun kaa ja se kertoo sitte lopullisen vastauksen, saadaako karsii vai ei. Pidetää peukut pystyssä siihe asti ! Meille ois tosi tärkeet päästä cheer-joukkueesee, kosk se ois ainoo mahollinen urheilu mitä pystyttäis tääl tekee, ja sen kautta saa helpoiten uusii ystävii.

Tosi moni on iha innoissaa meistä koulussa. Puhutaan hauskasti ja meillä on hauskat nimet jne. Tosi moni on sanonu et rakastavansa meijä aksenttei, ja mul on kuulemma toosi nätti nimi. Kukaan ei osaa sanoo mun sukunimee, joten nimenhuudois pitää olla ain super tarkkana et millon kuuluu säälittävä yritys sanoo Kääriä. Mut joo, tänääki Economics tunnilla kyllä juttua piisas, ku pari uutta tuttavuutta koitti selittää mulle mitä tarkottaa mikäki sana ja mä koitin opettaa niit lausuu mun nimee yms.

Mul on täs nyt täl viikol ollu vähä enemmä ongelmii enkun puhumisen kaa. Mul lipsahtelee vähän välii suomalaisii sanoi (esim. siis, no, ihanaa, tai, nonni jne.) puheen keskelle. Luulen et se johtuu siit ku oon alkanu puhuu rennommi enkkuu, enkä enää mieti nii tarkkaa miten mikäki juttu sanotaa, ni sinne sit helposti lipsahtelee suomalaisii täytesanoi...

Koitin tehä täst mahollisimman lyhyen postauksen, mut eipä tainnu onnistuu... Koulust on vaa nii paljo kerrottavaa, eikä täs ees oo kaikki maholline, mut pääasiat nyt kummiski.

13 comments:

  1. Anonymous10/8/12 00:12

    Vautsi ! Tosi paljon tykkään lukee sun blogia ! (:

    ReplyDelete
  2. Anonymous10/8/12 04:41

    Hahaha :D Kunno natsikoulu :D
    -tuomas

    ReplyDelete
    Replies
    1. nojooo älä !! iha yli menee toi meininki siel....

      Delete
  3. just kiva ku kerrot tost koulust kunnol! mul onneks kyl viel joku 2vko lomaa haha:D tääl on iha sika jees, pitää skypettää joku päivä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jooo skypetetäää joku pv !! haluun kuulla kaike mite sul menee siel ! pääsetsä kikkii !

      Delete
  4. Just jees ku kirjotat tollasii pitkii postauksii, kyll niit jaksaa lukee! :D saa ainaki selville et mitä siel oikeest tapahtuu ja millast elämä siell on! Taas ihanii kuvii ja oikeesti äää noi maisemat ja shoppailukassit :DD me wanna too! <3

    ReplyDelete
  5. Anonymous11/8/12 20:16

    vähä nice paitsi noi koulusäännöt hirveit!! :s Toivottavasti pääset siihe cheerjoukkueeseen! =)
    t.minttu

    ReplyDelete
  6. Anonymous17/8/12 07:51

    voin nii kuvitella ku sanot keske lausee "nonni" :DD ajattelin sen mun pääs... mut vitsi toi kuullostaaaaa kivalt !! mut noi säännöt vielki perseest xD sun on PAKKo päästä siihe cheer joukkueesee !!!!!! :(( ja en IKIN jaksais istuu 94 min :DD ja heeiiiii millo skype !!!! >:|

    heheheheh arvaa kuka
    ps haluun sitä B&J !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo kuule on toosi usei miettiny mite voi sanoo enkukd nonnni tai sillee et mitä siihe voi sanoo enkuks sillo ku sanoisin suomes nonni:D mut hei oisko skype nyt vklp? mul on taas niiii paljo kerrottavaaa !! ja ah se benkku oli hyvääää !!! makso vaa 3dollarii8) ja se oli vissii frozen yoghurtii:D

      Delete
    2. Anonymous22/8/12 06:42

      lol varmaa nii vähä !! lähetä mulle sellai laatikolline niit (8 mut heeh käyks nyt vklppu ?? mulki asiaa !!! ;););););) heh ja aaaa oon nähny salee jossai sitä :D

      Delete
    3. joooo vklp käy ehk juuu tyylii su:D kosk meil on semmone ef juba la-su:D

      Delete